Guus Vaassen verwacht dat technologie de patiëntenzorg zal verbeteren

In de zorgsector staat Guus Vaassen bekend om zijn zakelijk inzicht en toewijding aan betere zorgoplossingen. Wat motiveert deze betrokken ondernemer en hoe ziet hij de toekomst van de gezondheidszorg?

Actief in de digitale zorgwereld

Door de jaren heen heeft hij zich actief ingezet op het gebied van digitale transformatie in de gezondheidszorg. Tussen 2000 en 2016 legde hij de basis voor verschillende vernieuwende bedrijven zoals Zorgplan, Z-Netwerken, Zorginfo, Magistro en Convio. Deze bedrijven vormden de basis voor de ontwikkeling van een aantal digitale gezondheidsoplossingen.

Met BeterDichtbij, een e-health platform, liet hij zijn vooruitziende blik zien. Oorspronkelijk gestart als Dokter.nl, was dit platform al een decennium geleden een glimp van de toekomst van de zorg. In zijn nieuwste onderneming, Zorg.nl, laat hij zien dat hij zijn visie blijft vernieuwen. Door wetenschap en technologie te combineren, streeft hij ernaar de gezondheidszorg te optimaliseren voor zowel patiënten als zorgverleners. 

Maar zoals elke ondernemer weet hij dat er obstakels zijn. De uitdagingen rondom samenwerking, privacy en structurele financiering zijn groot. Zijn vastberadenheid is duidelijk: de zorg moet en zal veranderen.

Van apotheker tot ondernemer

Zijn pad door de zorgsector is er een van diversiteit en diepgang. Hij begon als medeoprichter van een vernieuwend gezondheidscentrum, waar hij leerde dat zorg meer is dan alleen medicijnen voorschrijven. Deze vroege ervaring vormde het fundament voor zijn latere initiatieven en gaf richting aan zijn benadering van gezondheidsuitdagingen.

Hij heeft al vroeg interesse in een ketenzorgaanpak van chronische aandoeningen, zoals diabetes en astma. Deze betrokkenheid leidde hem naar vernieuwende initiatieven in de zorg. Zijn diverse rollen, van het medeoprichten van software- en ontwikkelingsbedrijven tot betrokkenheid bij gezondheidsprogramma’s, tonen een veelzijdige carrière aan.

Softskills die het verschil maken

Maar wat maakt Guus Vaassen nu echt anders dan andere ondernemers? Naast zijn zakelijk inzicht en belangstelling in innovatie, beschikt hij over een reeks softskills die hem in staat stellen om bruggen te bouwen tussen verschillende disciplines. Zijn vermogen om te luisteren, samen te werken en anderen te inspireren is cruciaal geweest voor zijn succes. Bovendien heeft zijn empathie en inzicht in de behoeften van patiënten hem geholpen om oplossingen te creëren die echt waarde toevoegen aan de zorgsector.

Vooruitkijken met Guus Vaassen

Met een carrière die zich uitstrekt over diverse ondernemingen en innovaties heeft hij een plek in de zorgsector verworven. Hij ziet de kracht en het potentieel van technologie, vooral als het gaat om het veranderen van het zorglandschap. “20 jaar geleden met de opkomst van internet en nu de doorbraken met kunstmatige intelligentie gaat echt alles op de schop. Fantaseer het maar en echt waar, binnen nu en 5 jaar, dan is het voor elkaar”, aldus Guus Vaassen. Zijn inzichten en ervaringen in de zorgsector bieden een frisse blik op hoe technologische vooruitgang de patiëntenzorg kan verbeteren.