Touch of Matrix over een unieke bewustzijnsmethode

Deze week in Rubrieck spreken we met Günther de Jong en Ria Kuiper over de bewustzijnsmethode Touch of Matrix. Bij Touch of Matrix gaat het niet om het herstellen van het verleden, maar om de weg vrij te maken naar een positieve, gezonde en vrije toekomst.

Touch of Matrix methode

Sinds 2009 is de Touch of Matrix methode ontstaan. Het is geboren vanuit de praktijk en op een later moment gekoppeld aan de kwantumfysica wetenschap. Günther de Jong heeft de methode bedacht en verder ontwikkeld. “Ik was werkzaam als massagetherapeut toen ik realiseerde wat aanraking teweeg bracht in het menselijk lichaam. De mensen die ik behandelde bewogen hun lichaam op een manier die buitengewoon leek. Door ervaring kwam ik erachter dat ik mensen kon helpen thema’s uit hun leven te overwinnen.”

Het toelichten van de methode en uitleg geven over de inhoud hiervan is niet heel eenvoudig. Het gaat namelijk om meerdere lagen en de verbinding met het zelfbewustzijn. Günther de Jong omschrijf de Touch of Matrix methode als volgt: “Touch of matrix is een bewustzijnsmethode die op een unieke eigen wijze laat zien dat heling licht en eenvoudig kan zijn. Dat een vrij en comfortabel leven bereikbaar is. Door middel van de methodiek worden handvatten gegeven in je reis naar een gezond en vrij leven.” Touch of Matrix wordt gezien als meer dan een methode. Men zou het omschrijven als een levensstijl.

“Hoe zou het zijn?”

De Touch of Matrix methode wordt toegepast tijdens behandelingen, retraites en is te leren tijdens een 10-daagse opleiding. Om bewust te worden van het onbewuste en in het lege veld terecht te komen, is een veelgestelde vraag ‘hoe zou het zijn?’. Waar vele teruggaan naar het verleden of blijven zitten in het negatieve, wordt bij Touch of Matrix de focus gelegd op hetgeen waar je wél heen wilt. Dit houdt ook in dat de vraag wordt gesteld om te bepalen wat het is dat je juist wel wilt. 

Ria Kuiper: “In de wetenschap wordt ongeveer 5% van het brein gebruikt. Wij willen graag gebruik maken van die andere 95%. Dit doen wij aan de hand van de Touch of Matrix methode. Wanneer je een behandeling ondergaat, dan begeleiden wij jou naar het lege veld, het onbewustzijn. We begeleiden je naar een bewustzijnslaag wat als leeg wordt waargenomen. Daar kan transformatie plaatsvinden. Ook vinden wij de praktijk belangrijk. Het gaat er namelijk om dat je gaat geloven wat er mogelijk is. Dat je gaat geloven dat een manier om te veranderen of te transformeren eenvoudig kan zijn.” 

Recharge en Reset

Naast de behandelingen en opleiding die Touch of Matrix aanbiedt, is er onder andere een speciale retraite genaamd Recharge en Reset. Deze retraite is een 5-daags durende reset waar je volledig ondergedompeld wordt om jezelf te resetten. Op de speciale locatie genaamd Buitengewoon Bewust verblijf je, onderga je behandelingen, werk je aan jezelf en los je thema’s op. Dergelijke thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn de liefde of het innerlijke kind. Maar het is ook bedoeld om mensen te helpen die bijvoorbeeld een burn-out hebben of het gevoel hebben te zijn vastgelopen in hun leven.

Tijdens de retraite wordt de Touch of Matrix bewustzijnsmethode volledig benut en krijg je handvatten aangereikt die je ook na de Recharge en Reset mee kunt nemen. De Buitengewoon Bewust locatie is een omgeving waar je serene rust ervaart en wordt begeleid naar een nieuwe levensstijl. En dat is waar Touch of Matrix voor staat: de weg naar een licht en comfortabel leven.