Valentino Meerzorg: “In de wereld van werving en selectie is luisteren cruciaal”

Valentino Meerzorg is actief in de wereld van werving en selectie. Hij is ondernemer en heeft zijn eigen detacheringsbureau, genaamd Finedat. 

Hypotheekadviseur

Voordat Valentino Meerzorg Finedat heeft opgericht, is hij zelf jarenlang actief geweest als hypotheekadviseur bij een grote bank. Tevens heeft hij een hypotheekadviesbureau gehad in de randstad. Naast het verstrekken van hypotheekadviezen, was hij aankoopmakelaar. Hij ging mee naar de bezichtigingen en deed de onderhandelingen met de verkopende partij. Tegelijkertijd kon hij de financiering regelen omdat hij precies wist wat zijn cliënt kon lenen. Dat was een voordeel en heeft hij op een succesvolle manier weten in te zetten. 

Door zijn loopbaanverloop heeft hij kennis vergaard met betrekking tot de financiële markt. Ook is hij bekend met de vastgoedbranche, waarin hij zakelijke activiteiten heeft verricht.

Mensenmens 

Ongeacht de branche of zijn functie, Valentino Meerzorg is een geboren ondernemer en een echte mensenmens. Hij vindt het contact met mensen het leukste aan het zijn van ondernemer en het werken in zijn vakgebied. In zijn huidige rol, als detacheerder, heeft hij te maken met zowel de kant van de opdrachtgever als de kandidaat. Enerzijds houdt hij zich bezig met het vinden van nieuwe opdrachtgevers en zorgt hij ervoor dat bestaande opdrachtgevers tevreden blijven. Anderzijds ligt de focus op het werven en selectieproces zodat de juiste mensen op de meest geschikte functie geplaatst kunnen worden. Door zijn expertise en mensenkennis weet hij vrijwel altijd goede matches te vinden. 

Valentino Meerzorg gelooft in het model dat het werk dat je doet je gelukkig moet maken en dat je er plezier uithaalt. De reden is voornamelijk dat je de meeste tijd in de week op de werkvloer besteedt. Een bijzaak is ook dat wanneer je het werk leuk vindt, je er vaak beter in wordt. En met deze instelling wordt het detacheringsbedrijf ook gerund. 

Finedat Financial Scouts

Finedat is opgericht in 2015. In het begin was het werving en selectieproces voornamelijk gericht op het plaatsen van kandidaten in de financiële markt. De opdrachtgevers zijn namelijk veelal banken, waaronder de grote banken in Nederland. 

De groeiambitie van het bedrijf is om uit te breiden en kandidaten te bemiddelen in andere branches. Sinds een half jaar is Finedat actief bezig met het bemiddelen van technologieprofessionals. Daarnaast is de ambitie om verder te diversifiëren en legal en compliance kandidaten te plaatsen bij bestaande en nieuwe opdrachtgevers. 

Valentino Meerzorg heeft door de jaren heen geleerd dat er efficiënter gewerkt kan worden. Niet alleen door bestaande opdrachtgevers tevreden te houden en maximaal te bedienen, maar ook door specialistischere mensen te werven. Een cruciale factor is luisteren. Door de wensen van de opdrachtgever te bespreken en het profiel van de kandidaat in kaart te brengen, komt vaak een goede match tot stand.